Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Ikkunoiden sekä muiden rakennusosien entisöinti

 

Uusi vaakavälipuiteUusi vaakavälipuiteVanhat ikkunat ovat tärkeä osa rakennuksen historiaa ja niiden kunnostaminen perinteisin menetelmin tukevat rakennuksen kulttuurihistoriallisia arvoja. Korjattuina vanhat ikkunat säilyvät oikein huollettuina jopa seuraavatkin sata vuotta ja istuvat taloon huomattavasti kauniimmin kuin uudet nykyaikaiset ikkunat. Vanhat ikkunat voidaan tiivistää jotta käyttömukavuus ja energiataloudellisuus paranevat. Restauroidessamme rakennusosia, ikkunoita ja ovia, käytämme vain luonnollisia, ekologisia sekä perinteisiä materiaaleja, kuten pellavaöljymaalia ja pellavaöljykittiä. Mahdolliset puukorjaukset toteutetaan tiukasta suorasyisestä puusta, joka kestää aikaa, ihan niinkuin ennen vanhaan.

             

 

                                                              

 

 

Pinkopahvitus ja tapetointi

 

Pinkopahvi on halpa ja hengittävä ratkaisu vanhan talon pintamateriaaliksi. Pinkopahvi on nopea asentaa ja sen päälle voidaan maalata tai tapetoida. Myös vanha revennyt pinkopahvi voidaan korjata, niin ettei korjausta edes huomaa. Tapetoinnissa käytämme paperitapetteja, jotta rakennuksen hengittävyys säilyy. Pinkopahvin voi asentaa puukuitulevyn, laudoituksen tai jopa suoraan hirsiseinän päälle. Valmiiksi pinkopahvitettu seinä on eläväinen ja kaunis.

 

Julkisivujen sekä interiöörien maalaus

 

 Toteutamme sekä julkisivun, että sisätilojen maalaukset perinteisillä maaleilla, mm. pellavaöljymaalilla, liimamaalilla, lakalla tai temperalla. Asiakkaan toiveesta voimme tutkia vanhojen maalikerrosten värikerrokset, jotta aikaisempien kerroksien värejä voidaan käyttää inspiraationa uusille pinnoille.

 

 Valkoisen ikkunapenkin marmorointi maalilla.Valkoisen ikkunapenkin marmorointi maalilla.Erikoismaalaukset

 

Vanhoissa rakennuksissa on usein  kauniita koristemaalauksia, jotka on hyvä säilyttää tai restauroida. Vanhan arvokkaan koristemaalauksen voi myös jättää esimerkiksi pinkopahvin alle ja tehdä uudet maalaukset tai tapetoinnit sen päälle, jotta vanha säilyy sellaisenaan seuraaville sukupolville.  Meiltä onnistuu sekä sabluunamaalaukset, marmorointi eli kivenmukailumaalaus ja ootraus eli puunmukailumaalaus. Asiakkaan halutessa voimme myös suunnitella talon aikakauden tyyliä mukaillen ihan uudet koristemaalaukset joko esimerkiksi johonkin yksityiskohtaan tai vaikka koko rakennuksen sisätiloihin. Koristemaalaukset toteutetaan myös perinteisillä ja ekologisilla maaleilla.

 

 

 

 

 

 

 

Palvelemme pääosin Pohjois-pohjanmaalla, Oulun ja Raahen seudulla, mutta kannattaa kauempaakin kysyä lisätietoja!

Restaurointisalonki auttaa lähes kaikissa restaurointiin liittyvissä asioissa, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Kaikki restaurointityöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia!